Amit a lapfüggönyökről tudni kell

Milyen karnis szükséges a lapfüggönyökhöz?

A lapfüggönyök a mai modern enteriőrök divatos kiegészítői, mozgatásukhoz speciális 2-3-4-5 sínes karnis szükséges. A sínek számát a lapfüggönyök száma határozza meg. A panelek szélessége általában 60cm, de egyedi méretben is készülhet, figyelembe véve a lehetőségeket. A lapfüggöny mozgatható kézzel és zsinóros szerkezettel. Ha kisebb ablakra szeretné, 3-4 lapfüggönyhöz elegendő a kézi mozgatás, viszont, ha nagy az üveg felület, mindenképpen zsinóros karnist javaslunk, ebben az esetben a lapfüggönyök együtt mozognak.

Milyen anyagból készíthető lapfüggöny?

Lapfüggöny fényáteresztő és sötétítő függönyből egyaránt készíthető, de az anyagok kiválasztásánál figyelembe kell venni a textil adottságait és textúráját. Vízszintesen csíkos, apró  mintás vagy strukturált függönyökből mutatnak igazán jól. Nem minden anyag alkalmas lapfüggönynek ,a legbiztosabb , kikérni egy szakember véleményét.

Függöny megoldások lapfüggönyből

Lapfüggönyből a színek és formák játékával, izgalmas egyedi megoldások készülhetnek. Tervezhetők úgy, hogy a fényáteresztő és a dekor függönyök mindegyike lapfüggöny illetve kombinálható hagyományos függönyözéssel is. Színes játékos megoldás a különböző színű lapfüggönyök váltakozása.

Lapfüggöny térelválasztóként

A lapfüggöny kiválóan alkalmas különböző funkciójú terek lehatárolásra. Nagy alapterületű helységben igazi látványelemként jelenik meg. Arra azonban ügyelni kell, hogy a kiválasztott függönyök és dekor anyagok mindkét oldala esztétikus legyen.